top of page

ONDERSTEUNING VOOR ATLETEN
EN BIJ HERSTEL

Veel en/ of intensief sporten vraagt een optimale ondersteuning van je lichaam, zeker als dit prestatiegericht is.

Het lichaam heeft voldoende energie en voedingsstoffen nodig voor spierkracht, spierontspanning (recuperatie) en uithoudingsvermogen. 

Bepaalde vitaminen, mineralen én ook de enzymen zijn van groot belang voor actieve sporters.

3.png
Meer sport en herstel

Enzymen voor sporters en bij herstel

Wanneer proteolytische enzymen ingezet worden zal een atleet hier niet alleen voordeel uit halen door een snellere recuperatieperiode maar ook de sportprestaties kunnen verbeterd worden.

Systemische of proteolytische enzymen ondersteunen mee de opruim van de vrijgekomen afvalstoffen in het bloed en het spierweefsel. 

Ze zijn bloedzuiverend en verhogen de opname capaciteit van zuurstof.

Tegelijkertijd gaan de enzymen weefselherstel ondersteunen daar waar het nodig is. Bij blessure zal de hersteltijd sneller zijn. Proteolytische enzymen verminderen zwelling en ontsteking.

 

De inname van proteolytische enzymen wordt niet aangeraden bij mensen met eiwitallergieën, aangeboren bloedstollingsziekten, gelijktijdig gebruik van bloedverdunners, bij zwangerschap of borstvoeding.

Interacties met medicatie of andere voedingssupplementen zijn altijd mogelijk, volg het advies van je arts of één van onze Revivalabprofessionals. Vind jouw Revivalabprofessional hier

bottom of page