Zuivelproducten, koe-/geiten-/schapenmelk, milkshakes
Margarine, zuivelvrije margarine, zachte boter (bevat additieven/oliën),
Jam,
Varkensvlees, ham, bacon, rundvlees, vleeswaren, worstjes, gehakt met conserveermiddelen (niet op verpakking vermeld)
Gerookte zalm/vis tonijn in blik in olie of olijfolie
Rauw eiwit, mayonaise van hele eieren, dipsauzen
De meeste fruitsoorten (rijk aan natuurlijke chemicaliën), vruchtensappen
Tomaat, tomaat bevattende producten, paprika, champignons, pompoen, broccoli
Donkere bladgroenten, spinazie, zilverbiet, rucola, de meeste kruiden en specerijen
Ui en spruiten
Avocado
Soja saus/tamari, tomatensaus, barbecue saus en andere sauzen, saladedressings van welke aard dan ook
Gedroogde vruchten
Noten
Azijn (alle soorten), ingemaakte voedingsmiddelen,
Olijfolie, canolaolie, kokosolie, plantaardige oliën
Tarweproducten, tarwemeel, gewone bloem, tarwebrood, commerciële tarwe-ontbijtgranen,
Tarwe pasta
Maïs, cornflakes, maïsmeel (maïszetmeel), maïschips
Tuinbonen
Suiker, honing, melasse, kunstmatige zoetstoffen, cacaopoeder
frisdrank (frisdrank), dieetdrank, gearomatiseerd
leidingwater
koffie, thee, kruidenthee (alle soorten),
Chocomelk koekjes, muffins, snacks, cake, gebak, chips, pannenkoeken mix, snoepgoed/lolly's/snoepgoed, chocolade
Allergene voedingsmiddelen buiten beschouwing gelaten, zijn dit de algemene voedingsmiddelen en dranken die de meeste kans geven op jeuk of een opflakkering van je eczeem:
1 koemelk en andere zuivelproducten
2 druiven (inclusief wijn, rozijnen en druiven bevattend sap)
3 sinaasappels (en sinaasappelsap)
4 kiwi's
5 sojasaus/tamari saus
6 tomaat en producten die tomaat bevatten
7 avocado
8 donkergroene groenten (broccoli, spinazie, zilverbiet, enz. )
9 gedroogd fruit (abrikozen, dadels, vijgen enz.)
10 vleeswaren (worst, ham, spek, vlees met smaakversterkers enz.)
11 maïs en producten die maïs bevatten
12 junk food, vooral gekleurde lolly's en snoepjes.
Welke voeding is wel toegelaten :
rijstmelk, havermelk, biologische sojamelk (geen "soja-isolaat")
sesamvrije hummus; bonendip; bananen-carobespread; zuivere biologische boter of ghee indien geen allergie voor zuivel)
mager lamsvlees, scharrelkip, runderbeenderen gebruikt in bouillon, mager lams-/kalfs-/kipgehakt (vraag slager naar additievenvrij of vers gemaakt gehakt)
gebakken of gegrilde forel of kleinere witvis (zie informatie over vis)
gepelde peer, banaan, papaja
wortel, selderij, aardappel, zoete aardappel, sperziebonen, spruitjes, kool (wit en rood)
bindsla (romaine), ijsbergsla
peterselie (met mate), peterselieschilfers, bieslook
prei, lente-ui/kalebas/ sjalot, knoflook, gedroogd knoflookpoeder, mungboonspruiten, linzenscheuten, gekiemde spelt
Peterselie Pesto; Omega Salade Dressing
ongezouten rauwe cashewnoten (indien geen allergie voor noten; niet geroosterd)
Alleen appelciderazijn van goede kwaliteit indien geen allergie voor sulfieten)
Comments