top of page

Fit , vitaal en gezond met de kracht van enzymen !

Loop in de natuur

Onze voedingsgewoonten leveren de voedingsstoffen voor de lichaamsprocessen. In theorie is het dan eenvoudig: wanneer we andere voeding eten, kunnen we andere processen in ons lichaam stimuleren en zo de genezende, opbouwende, herstellende en zuiverende processen op gang brengen. 

Niet alleen wat en hoe we eten heeft een invloed op onze gezondheid, ook onze mentaliteit en onze gedachten zijn belangrijk. Hoe je met stress omgaat, hoe je reageert, zijn je gedachten meestal positief of heb je veel negatieve, afbrekende gedachten? zijn allemaal invloeden op je cellen! 

Verder bepalen je leefstijl zoals je slaappatroon en je werkritme, maar ook je relaties, je woonomgeving etcetera ook de mate van je gezondheid.

Verschillende factoren beïnvloeden dus je vitaliteit en je gezondheid en zijn belangrijk bij de preventie van verouderingsziekten en chronische aandoeningen. Deze factoren beïnvloeden ook de concentratie van de enzymen in het lichaam.

Slaap

Een goede slaap heeft invloed op je mentale en fysieke welbevinden. Een slecht slaappatroon, te weinig slaap en of onderbroken nachten geven je lichaam niet de kans om voldoende te recupereren. Dit heeft gevolgen voor je hersenactiviteit, alertheid, geduld, emotionele welbevinden, oxidatieprocessen etc.

Beweging

Een sedentaire levensstijl is niet alleen nefast voor je conditie maar ook voor je algemene gezondheid. Dagelijks voldoende beweging helpt om je bloed beter te laten stromen, je hartslag wat te verhogen, , ondersteunt de detoxificatie van je lichaam,, ondersteunt je immuniteit en heeft een positief effect op je humeur.

Relaties

Gezonde relaties ondersteunen je gezondheid, toxische relaties zijn stressvol en beïnvloeden je gezondheid op een negatieve manier. Relaties met vrienden, familie, collega's ... die stress veroorzaken , hebben dezelfde invloed op je lichaam zoals andere stressoren.

Roken, koffie, alcohol, medicatie, de Pil, milieuvervuiling, ... Vele mensen zijn dagelijks onderhevig aan giftige stoffen. Langdurige medicatiegebruik, overmatige alcohol -of koffieconsumptie, dagelijkse suikerinname via ongezonde en bewerkte voeding kunnen de enzymvoorraad behoorlijk doen slinken.

Toxinen

Ouderdom

Met toenemende leeftijd is er een afname van lichaamseigen enzymen. 

Voeding

Rauwe voeding en enzymsuppletie zijn de enige twee bronnen van enzymen.

Bewerkte voeding en verhitte voeding bevatten geen enzymen meer. Hoe meer rauwkost en fruit je in je dagelijkse voedingspatroon implementeert , hoe beter voor je enzym voorraad en ook de werking van de enzymen door de aanwezigheid van vitaminen en mineralen.

Stress

Chronische stress of (langdurige) ziekte hebben een negatief effect op de enzymvoorraad van ons lichaam. Stress veroorzaakt meer verbruik van vitaminen, mineralen en enzymen. Ook het hart-en bloedvaten stelsel is onderhevig aan stress. Externe stress veroorzaakt oxidatieve stress in de cellen en weefsels van het lichaam.  Langdurige stress zal het lichaam uitputten alsook de enzymconcentraties en de werking van de enzymen.

Gewicht

Overgewicht is niet alleen belastend voor je beender- en spierstelsel maar ook voor al je organen. De spijsvertering staat onder druk, de stofwisseling stagneert en al de enzymatische reacties nemen af.

meer gezondheid

Zonder de aanwezigheid van enzymen kunnen vitaminen, mineralen en spoorelementen niet functioneren. Enzymen zijn noodzakelijk voor de optimale werking van vita­mines en mineralen in het lichaam. Het in stand houden van een goede gezondheid en bij genezingsprocessen zijn enzymen absoluut noodzakelijk.

Enzymen bepalen het metabolisme van het lichaam en worden veelal beschreven als de essentie van alle fysische leven. Dit komt omdat alle organen, weefsels en cellen door enzymen worden geactiveerd.

Enzymen spelen een rol bij alle belangrijke processen in het lichaam :

de immuniteit (bescherming tegen virussen, infecties, chronische ziekten),

de vertering (goede omzetting en opname van voedingsstoffen),

de stofwisseling (in weefsels en in de cellen),

de vruchtbaarheid,

maar ook bij wondheling, bloedzuivering, chemische reacties in de hersenen, detoxificatie en celdeling.

Samenwerking

Ben jij een gezondheidsprofessional

en wil hier graag meer over weten?  

Boek dan hier je afspraak in en maak kennis

met Revivalab! ​

bottom of page