top of page

Disclaimer

Volgens de definitie van de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid, veiligheid van voedselketen en leefmilieu (2009) zijn voedingssupplementen:
“als aanvulling op de normale voeding bedoelde voorgedoseerde voedingsmiddelen bevattende één of meer nutriënten, planten, plantenbereidingen of andere stoffen, die een nutritioneel of fysiologisch effect bezitten.

 

Voedingssupplementen moeten in België voldoen aan alle wettelijke vereiste normen inzake veilige samenstelling, dosis, productie en verpakking en etikettering.
De voedingssupplementen van Revivalab zijn allen genotificeerd, conform aan de specifieke wetgeving voor voedingssupplementen.

De Belgische wetgeving verbiedt in de etikettering van voedingssupplementen en in de reclame naar consumenten toe:

  • aan het product eigenschappen toe te schrijven ter voorkoming, behandeling of genezing van ziekten alsook toespelingen op dergelijke eigenschappen.

  • te beweren of te suggereren dat een evenwichtige en gevarieerde voeding in het algemeen geen passende hoeveelheden aan nutriënten kan bieden.

De informatie op het openbare gedeelte van de Revivalabwebsite is daarom ook strikt beperkt tot dit wettelijk kader.

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Revivalab is echter niet aansprakelijk voor mogelijke (in-)directe schade door het gebruik van de aangeboden informatie op deze website.
 

De informatie op deze website komt niet in de plaats van een consult of een behandeling bij een arts. Raadpleeg steeds een arts bij twijfel.

De verstrekte informatie op deze website is voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld als medisch advies, of ter vervanging van het medisch advies van een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Het is niet ons doel om enige ziekte of kwaal te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. U dient altijd een arts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen voor medisch advies of informatie over diagnose en behandeling. 

bottom of page